bergshotellet
Efter förra säsongens succé med nyöppnade Bergshotellet fortsätter investeringarna i och omkring skidområdet i Järvsö.

Järvsöbacken breddar barnområdet, snösystemet utökas ytterligare för att kunna öka snöproduktionen. För att säkerställa en fortsatt hög kvalitet på barnområden och parken har ytterligare en pistmaskin köpts in. Kvällsåkningen görs om till förlängt öppethållande med skidåkning non-stop från morgon till kväll.

På skidsystemets södra sida, i närheten av Bergshotellet fortsätter byggnationerna av turistiskt boende, nu är det 24 nya sex-bäddslägenheter i området Skidstadion som kommer börja byggas redan i höst, och tas i bruk till skidsäsongen 2017-2018.

Den största nyheten för säsongen är att backrestaurangen Chinovas Eftertanke byter ut tältkåtan mot ett nybyggt nio-kantigt trähus i form av en tältkåta.
– Gästerna kommer att få möta en byggnad med spännande design där inredningen är inspirerad av våra fäbodar.
Alla kommer att känna igen mysfaktorn där elden i kaminen är central och menyn med lokala och ekologiska produkter, även om årets meny kommer att ha gäster från Italien och Belgien säger Marie och Sune Frost som driver Chinovas Eftertanke.

I längdåkningsparadiset Harsa invigs nya sviten och damernas nya bastu med utsikt över sjön.

Även på Stenegård går utvecklingen framåt, från september huserar sju olika hälsoföretag i Rättarlängan. En blandning av massörer, naprapat, spa-terapeut, skönhetsbehandlingar och en butik med Maria Åkerbergprodukter (ekologisk svensk hudvård av bästa kvalitet).
– Det kommer bli en toppenfin åretruntvereksamhet säger verksamhetsledare Charlotta Netsman.

Under oktober, november, december kommer ett klubbkoncept i stenkällaren på Stenegård. Det blir intima bluesakter med internationella artister.

Lagom till vintersäsongen öppnar också Workspace Järvsö. En effektiv arbetsmiljö för dig som behöver någonstans att arbeta under din vistelse i Järvsö. Workspace Järvsö är ett samarbete med Untied Spaces.

Ps. Det kommer mer nyheter inom kort 😉

Foto: Emrik Jansson