Gruppskidskola för barn

Det här är vår otroligt uppskattade skidskola!

Skidskolan är indelad i olika nivåer och åldersgrupper. För att få ut det mesta av kursen ska du välja den grupp som bäst överensstämmer med ditt barns nivå.

Vill du vara säker att få plats är det bäst att boka skidskola samtidigt som du bokar skidhyra, skipass och boende. Vi har generösa avbokningsregler och du kan avboka upp till 24 timmar innan start. Boka nu, det ger dig möjlighet att önska den grupp och tid som passar er bäst.

Vi har två olika samlingsplatser för skidskolan och privatlektioner. Med bil tar det max 10 minuter emellan våra samlingsplatser. Det går också liftar till toppen från båda sidor.

Därför ska ditt barn gå i skidskola

 • De lär sig världens roligaste hobby från början.
 • De träffar nya kompisar och får ett diplom att ta med sig hem.

 • Våra skidskolelärare håller högsta Sverigeklass.
 • Och inte minst, du får lite egentid… i backen.

Samlingsplatser

 • Skidcenter Norr kan du boka alla våra skidskolegrupper samt privatlektioner.

 • Bergshotellet kan du boka skidskolegrupper på nybörjarnivå samt privatlektioner. Här träffas vi även för privatlektioner i längd.

Våra grupper

Knattegrupper 3-6 år

SNÖBOLLAR
Introduktion till skidåkning för de minsta 3-4 åringarna. Vi har kul på snö med och utan skidor. Undervisningen bygger på lek och skoj och vi börjar veckan vid rullbandet och provar knappliften om allt går bra.

SNÖGUBBAR
Nybörjarkurs för barn 4-5 år. Här behövs inga förkunskaper förutom att du kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden. Vi lär känna skidorna och övar på liften, svängar och bromsarna. Vi leker fram skidåkningen.

SNÖSTJÄRNOR
För barn som är 4-5 år. Du kan svänga, bromsa och åka knapplift i barnbackarna. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. Genom lek och bus övar vi på att få fartkontroll och säkerhet så vi kan utforska andra backar på berget.

SNÖKANONER
För dig som är 4-6 år och redan har åkt mycket och tycker att skidåkning är det roligaste som finns. Vi provar de flesta backarna i systemet och tränar på att få bra fartkontroll och teknik i de brantare backarna. Vi övar på att åka mer med parallella skidor och självklart tränar vi på hopp och gupp. Du ska kunna åka ankarlift själv.

Barngrupper 6-9 år

SMYGARE
Är nybörjare på skidor. Vi tränar på att hantera skidorna samt att bromsa och svänga i barnbackarna. Vi startar i knatteliften och när vi känner oss redo provar vi lättare backar ute i systemet.

GLIDARE
Du kan bromsa och åka lift i lättare backar. Vi övar på att svänga och stanna med parallella skidor. Vi börjar i lätta backar och övar upp oss till lite svårare. Vi tränar mycket på att ha roligt i guppen och gruppen.

SVÄNGARE
Åker i blå och röda nedfarter och kan svänga. Du är på god väg att åka med parallella skidor. Vi åker ut på äventyr och tränar på hopp, åka brantare och på att få mer fart. Självklart leker vi och har kul tillsammans.

HOPP & PARK
För dig som är 7-11 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi över även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant.
Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Ungdomsgrupper 10-14 år

NYBÖRJARKURS
För dig som aldrig åkt skidor tidigare. Vi lär oss grunderna, övar på att bromsa och åka lift.

FORTSÄTTNINGSKURS
För dig som redan kan svänga och stanna i gröna och blå backar och vill bli lite säkrare.

AVANCERAD KURS
För dig som kan åka med parallella skidor och klarar ankarliften. Vi övar teknik och blir tuffare på skidorna.

HOPP & PARK
För dig som är 7-11 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi över även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant.
Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Snowboardgrupper 7-14 år

NYBÖRJARKURS SNOWBOARD
Här kör vi ett pass och går igenom grunderna för att svänga, försöka hitta balansen och träna på liften.
Lektionen är på nybörjarnivå för upp till 8 deltagare. Hyra av turustning ingår ej i priset men kan bokas till separat.

Tips på hur du kan förbereda ditt barn för skidskolan!

Bitta Olsson har jobbat hos oss som skidlärare i många år. Här ger hon tips hur du bäst förbereder barnen inför skidskolestarten.
• Boka utrustningen innan ankomst då är det enkelt att snabbt komma ut i backen.
• Låt barnet testa sina pjäxor och skidor innan de kommer till skidskolan. Prova att glida/ gå med skidorna på plan mark ex. utanför stugan eller utanför skiduthyrningen.
• Kom 5 min innan till skidskolan så att starten inte blir stressig.
• Se till att barnet har ätit och kissat innan lektionen börjar.
• Halsvärmare eller balaclava och skidglasögon rekommenderas på ansiktet. Vi hjälper er gärna att hitta rätt utrustning här på plats.
• Skidhjälm är ett måste och stavarna kan ni lämna i stugan första dagen.
• Håll dig i närheten i starten av lektionen så att barnet känner sig tryggt innan gruppen åker iväg. Ha telefonen igång så att skidläraren alltid kan nå dig under lektionstiden.

Bra att veta

 • Skipass tillkommer för alla barn som är över 7 år. Barn upp till 6 år åker gratis i alla våra liftar.

 • Skidskolegrupperna går måndag – torsdag eller fredag – söndag. Ordinarie lektionstid är 60 min/tillfälle. Vid högsäsong kan ytterligare grupper erbjudas.

 • Snowboardgrupperna går tisdagar eller lördagar. Ordinarie lektionstid är 90min/tillfälle. Vid högsäsong kan ytterligare grupper erbjudas

 • För att en grupp skall köra alla planerade grupptillfällen måste det vara minst tre anmälda deltagare. Järvsöbacken förbehåller sig rätten att slå ihop grupper eller erbjuda andra lösningar om antalet deltagare är färre.

 • Vi erbjuder generösa avbokningsvillkor, du kan alltid avboka fram till 24h innan. Läs mer om våra bokningsvillkor här.