Pressmeddelande
Järvsö, 4 december 2018

Säsongsstart, invigning och mer skidåkning i Järvsöbacken

Första snösvängarna på lördag 8 dec – ny 6-stols expresslift invigs söndag

Järvsö är en av Sveriges snabbast växande skidorter – och det har satsas stort inför säsongen 2018/2019.
I helgen (söndag 9 dec) invigs den nya 6-stols expressliften på den södra sidan av berget – som tar skid- & snowboardåkande gäster till toppen på drygt två minuter.
– Snabbare färd till toppen ger våra gäster mer tid för skidåkning, säger Peter Augustsson, vd.

Järvsöbacken har de senaste 20 åren haft en av skidsveriges bästa utvecklingskurvor – från att ha varit en liten populär skidort tar man nu plats på topp tio över mest besökta skidanläggningar i landet.
En tydlig inriktning på barnfamiljerna från Mälardalen har gjort att man den senaste säsongen kunde räkna in 227.000 skidåkande gäster – rekord för Järvsö.
Apropå barnfamiljer – nu får hela familjen plats på en och samma liftstol – den kommande helgen 8-9 december står den nya 6-stols expressliften klar för invigning. Den rekordsnabba liften, som tar skidåkarna från dalen till toppen på bara 2 minuter och 15 sekunder, är en kopplingsbar sittlift som ger åkarna en behaglig och säker påstigning i låg hastighet innan den tar fart mot toppen där den automatiskt saktar ner för åkarnas bästa upplevelse.
– Det är Järvsöbackens största investering någonsin och kommer betyda mycket för Järvsös framtida tillväxt, säger Peter Augustsson, vd.

De senaste åren har Järvsöbacken satsat stort på sitt snösytem för att säkerställa tidig säsongsstart samt en lång skidsäsong. Nu öppnar Järvsöbacken för skidåkning lördag den 8 december, något som gjorts möjligt tack vare det så väl fungerande snösystemet.
Mer snö och snabbare färd till toppen är det som ger gästerna mer skidåkning.

JÄRVSÖ SNABBFAKTA
• Den nya Expressliften är en 6-stolslift från Leitner Ropeway, som ersätter en tidigare 2-stolslift belägen på södra sidan av berget.
• Liften går från dal till topp och färdas i en hastighet upp till 5 meter/sekund och tar dig till toppen på drygt två minuter.

JÄRVSÖBACKEN AB – en familjeägd skidanläggning!
• En av Sveriges allra äldsta skidanläggningar. Järvsöbacken har under sin 80-åriga historia växt till att under 2017-2018 serva 227.000 skidgäster.
• Järvsöbacken har 20 nedfarter, åtta liftar och fyra rullband.
• Järvsö är en komplett året runt-destination som är populärt för barnfamiljer, grupp- och privatresor samt växande när det kommer till konferenser.
• Under året jobbar ca 250 personer på berget, där förutom skidåkningen på vintern också Sveriges ledande cykelpark för downhill, Järvsö Bergscykel Park, huserar på sommaren. De senaste åren har det investerats ca 100 miljoner i boende på Järvsö Södra, där Bergshotellet är kronjuvelen med skidåkning direkt utanför dörrarna.

Pistkarta

Öppet: Nedfarter markerade med grönt!

Här finns mer information

Ladda ned bilder och mer infomation här

• Skissbild (JPG)

• Bild på Peter Augustsson

Kontaktperson

Peter Augustsson
Vd, Järvsöbacken

0651-415 50
070-319 20 78

peter@jarvsobacken.se