Nyheter inför skidsäsongen i Järvsö

Ytterligare miljoner investeras, nya restauranger, nya boenden och ett bra bokningsläge sammanfattar läget inför skidsäsongen i vinterparadiset Järvsö.

Pisterna står nyklippta med all sly borttagen och på toppen av en liftstolpe arbetar två ur personalstyrkan med dagens uppgift i den stora anläggningen. Med 20 nedfarter, 8 liftar och 5 rullband är det mycket att stå i inför ännu en skidsäsong i Järvsöbacken. Den familjeägda anläggningen har inför säsongen investerat i att säkra och effektivisera snötillverkningen, allt för att fortsätta erbjuda gästerna den höga kvaliteten på skidåkningen som de vant sig vid.
– Nöjda och glada gäster är vår absolut högsta prio, så är det ju. Det är en oerhört viktig målbild och för att nå den fortsätter vi utveckla och förbättra vår anläggning. Inför säsongen har vi lagt cirka 2,5 miljoner på att fortsätta effektivisera snösystemet och andra åtgärder som gemensamt bidrar till att vi förbättrar snökvaliteten samtidigt som vi förbrukar mindre energi under vintern, förklarar Peter Augustsson, VD för Järvsöbacken.
Peter fortsätter förklara att fjolårets tuffa säsong gav viktiga lärdomar som även följer med in i denna. Att kunna ta emot gäster på ett säkert sätt och att använda sig av gästvärdar vid behov är några av de exempel han nämner. Viktiga verktyg för att kunna erbjuda skidsugna gäster en lekfull och avkopplande naturupplevelse i Järvsös natur. Och skidsugna gäster finns det gott av. Bra bokningsläge Jenny Annerhult är bokningsansvarig på Destination Järvsö som förutom att vara bygdens samlade destinationsbolag för besöksnäringen även förmedlar stugor med självhushåll året runt.
– Järvsö är populärt och det framgår extra tydligt när vi kikar på bokningsläget inför vintern. Det bokas tidigt och det bokas på bra redan från sensommaren. Vi kan redan nu se en tendens att perioderna mellan de stora skolloven bokas mer än vanligt. Vi tror att allt fler gäster uppskattar den periodens lugn allt mer och möjligheten att arbeta på distans är en av förklarningarna, förklarar Jenny.
– En trygghet som gästerna efterfrågar och som följer med från föregående säsong är det generösa avbeställningsskydd som vi införde ifjol. Det följer med på bokningen även i år. Det är en självklarhet för oss, avslutar Jenny Annerhult.

Nya ägare på populär restaurang
Efter många år av fantastisk service, alltid ett varmt bemötande och underbara matupplevelser så väljer Sune och Marie Frost inför säsongen att överlämna verksamheten på toppstugan Restaurang Eftertanke till nya ägare. De nya som kommer in är en kvartett av vänner i olika konstellationer. Initiativtagare är entreprenören och Järvsöbon Patrik Klüft som tillsammans med Jonas Bolling, Jonatan Petersson och Love Berglund vill fortsätta utveckla och göra Toppstugan Eftertanken till en självklar destination både vinter som sommar.
– Den fina utveckling som skett och sker framåt i Järvsö med byggande av bostäder, hotell och utvecklingen på berget vill vi vara en del av. Man kommer känna igen mycket till kommande vinter men säkert också få bekanta sig med några nyheter. Vem vet, kanske kommer möjligheten med att äta middag på Toppstugan Eftertanken dyka upp redan under denna vintersäsong, berättar ovan nämnda Love Berglund. Den nya kvartetten på toppen har alla ett brinnande intresse för mat, dryck och service samt kommer in med varierande och gedigna erfarenheter från toppkrogar både i Sverige och internationellt.

Övriga nyheter
Järvsöbacken
Investerat cirka 2,5 miljoner för fortsatt effektivisering av snösystemet för mindre energiåtgång. Snödjupsmätare på pistmaskinerna som ytterligare effektiviserar snötillverkningen. HVO-bränsle i pistmaskiner. Upprustning av uthyrningsshop och andra lokaler. Utveckling av populära LOAs Ordjakt och andra barnfavoriter.

Nya attraktiva boenden
Ett stort antal nya bäddar med attraktiva lägen för skidgästen samt nya intag av unika boenden med hälsingeprägel och vildmarkskänsla. Ytterligare boenden på ingång inför vintern.

Vinter på Camp Järvsö
Nyetablerade Camp Järvsö fortsätter sin lyckade satsning på träning, inspiration och aktiviteter. Här erbjuds upplevelser och träning med välkända träningsprofiler i en naturskön omgivning. Kvällarna är fyllda av god mat, dryck och musik.

Järvsö Creperie på berget – dotterkrogen till sommarversionen fortsätter utvecklingen av vintersatsningen som utöver den populära maten och drycken även inför det spännande konceptet Bubbelfredag i vinter.

Gustavs – En ny spännande restaurang nere på byn som tagit sitt namn från 1930-talets byggherre Gustav Andersson som lät bygga fastigheten. Då låg fokus på manufaktur och mode, idag kan du förvänta dig en smakresa där råvarorna sätter prägel på menyn.

Se jarvso.se/ata – för fler unika restauranger och caféer i byn.

Ny aktivitetshall med padelfokus
En helt ny aktivitetshall byggs i detta nu vid idrottsområdet Strandvallen i Järvsö och planeras stå klar till kommande skidsäsong. Bakom satsningen står Järvsö Padel och som namnet avslöjar ligger fokus på den populära sporten padel. Hallen blir ett välkommet komplement efter en dag i skidbacken. Även i närliggande Ljusdal finns padelhall för vintergästerna.

Bilder från Järvsö