Att Järvsöbacken presenterar nyheter under hösten är en lågoddsare – under de senaste åren har utvecklingen stadigt växande med stora investeringar för att göra åkningen bättre och säsongen längre för er skid- och snowboardåkare.
Så också inför den kommande säsongen 2017-2018!

Här är några av de nyheter som vi kan presentera redan nu.

Längre öppettider!
För er som gillar kvällsåk – nu håller vi öppet ända till 19.30 tisdagar och torsdagar när vi har non stop-öppet 09.00-19.30. Det har varit ett önskemål framför allt från våra lokala skidentusiaster att vi kan hålla öppet längre så att det blir mer skidåkning ”efter jobbet” under hela vintern.

Mer snö – ännu mer snösäkert!
När vintrarna blivit mildare och mindre natursnösäkert har Järvsöbacken under många år sett till att snökanonssystemet är i toppklass. Det har gjort att vi kan leverera enorma mängder kanonsnö under kort tid – vilket är en stor fördel när vi ska öppna för säsongen och samtidigt gör att vi kan hålla en hög nivå på skidåkningen under hela säsongen.
– Vi fick se prov på det i våras då backarna var i toppskick ända in till sista öppetdagen den 18 april. Med ytterligare uppdateringar av systemet säkerställer vi en lång och så tidig start som möjligt på säsongen, säger Peter Augustsson.

Hoppa och landa säkert med Volvo
Genom ett samarbete med Volvo, Bergshotellet och Järvsö Bergscykel Park satsar Järvsöbacken extra mycket på din säkerhet. Ett av våra projekt tillsammans är en Big Air Bag – ett ypperligt sätt för våghalsarna att landa säkert efter sina trix i stora hopp. Big Air ”Baggen” är 11 x 15 meter stor och kommer att vara ett grymt tillskott i vår snöpark.
Bilder på skapelsen kommer inom kort – men vi kan lova att den kommer att vara uppskattad.

Ergonomiskt för rumpan
I vinter blir det mysigare turer i Norrliften – med en ”Boardie” bakom rumpan ska det bli en skönare tur med släpliftarna till toppen. Boardien är en mycket bredare variant av rumppinnen som vanligtvis är smal. En svensk uppfinning som lovar en mer ergonomisk och komfortabel lifttripp.

Kommunen ser positivt på Järvsöbacken
På den norra sidan av skidområdet har Ljusdals kommun börjat bygga ut sitt vatten och avsloppssystem för att både Järvsöbacken och andra som vill satsa på byggnationer i olika skepnader ska kunna göra det. Alltid tacksamt när kommunen vill satsa och ser möjligheten till utveckling!


Här på den stora väggen byggs klättervägg under hösten.

Klättervägg på Bergshotellet
Genom ett samarbete med Volvo, Järvsöbacken och Järvsö Bergscykel Park satsar Bergshotellet på en klättervägg på sin norra fasad i direkt anslutning till skidbacken på vintern och cykelparken på sommaren.
– Jättekul för oss att vi kan lägga till en ytterligare aktivitet och samarbetet med Volvo möjliggör att vi kan göra klättringen otroligt säker och tillgänglig för alla som vill prova på, säger Anders Bucht, vd på Bergshotellet.

Bygger boende på Järvsö södra
I anslutning till södra skidområdet och bergshotellet byggs i detta nu 16 lägenheter i fyra nya hus. Varje lägenhet innehåller sex bäddar.

Fortsatt utveckling av barnområdena
Järvsöbacken fortsätter att utveckla barn- och lekområdena, både på Norra sidan av berget och på Södra sidan vid Bergshotellet. Dessutom får både kiosk och värmestuga ännu mer kärlek.
– Hos oss har barnen alltid varit våra hedersgäster och när vi gör förbättringar utgår vi alltid från barnens bästa, säger Peter Augustsson.

… och ja, det kommer mer nyheter under hösten!