TRYGGHET PÅ SVEMESTERN – TRENDEN FORTSÄTTER

En sommar där svemestertrenden tog fart håller i sig mot vintersäsongen i Järvsö som nu ser ett tidigt och högt bokningsläge där trygghet, anpassning och förhandsbokningar är i fokus.

I Järvsö pågår förberedelserna för fullt inför kommande vintersäsong och den populära familjeskidorten tre timmar norr om Stockholm ser ett ovanligt högt bokningstryck inför skidsäsongen.
– Det är hårt tryck på bokningen och vi säljer vintern tidigare än vad vi brukar. Mycket är fullbokat över jul och nyår, och sportloven bokas också på bra. Det finns lite ledigt under mellandagarna men rent generellt är mycket redan bokat, säger Jenny Annerhult, logi- och bokningsansvarig på Destination Järvsö som driver sajten jarvso.se.

Trenden är tydlig. I sommar har svensken sett att det är fantastiskt att resa hemma i Sverige och man väljer att boka även sin vintersemester på hemmaplan. Järvsö har med sin geografiska närhet till Mälardalen och tydliga inriktning mot aktiva barnfamiljer forsatt utvecklat utomhusaktiviteter i världsklass – för både sommar och vintergäster.
Inför vintersäsongen har nya ski in/ski out-boenden byggts på både norra och södra sidan av berget och flera andra attraktiva boenden i byn står redo tillsammans med nya spännande restauranger med lokala krögare som har etablerat sig. Järvsöbacken fortsätter att investera i bland annat att säkerställa den erkänt höga pistkvaliteten genom ett förbättrat snösystem och ett vidareutvecklat barnområde på den södra sidan av berget.

Gemensamt för aktörerna i Järvsö är att trygghet och anpassning är viktiga värden som följer med från sommaren in i vintersäsongen.
– Visst är det så. Vi har en produkt där själva basen är att vara aktiv ute i den friska luften i skidbacken, vi har gott om plats på berget och vi har åtta olika restauranger bara på berget så i grunden kan vi erbjuda en väldigt bra och trygg upplevelse, förklarar Järvsöbackens VD Peter Augustsson och fortsätter;

– Men utöver det så anpassar vi självklart verksamheten också. Vi har bland annat sett till att det finns fler platser att äta sin matsäck utomhus och större ytor i värmestugor och vi uppmanar alla våra besökare att förboka skipass, skidutrustning och skidskolor online för att säkra sin plats och ge sig rakt ut i backen.

Ute är det nya inne
Att vara utomhus med familjen och att bo i eget boende med sitt resesällskap fortsätter vara populärt och det tycks även de längre veckobokningarna fortsatt vara. Under sommaren upptäckte många gäster i Järvsö fördelarna med att kombinera sitt distansarbete med familjesemestern. Fördelar som tycks följa med in i vintersäsongen.
– Vi ser en större andel veckobokningar inför den kommande säsongen. Dels tack vare den en extra veckan i kalendern som gör att man kan få upp till 16 dagars semester över jul till trettonhelgen, men vi tror också att många väljer att delvis jobba på distans även i vinter. Några härliga åk i pisten på förmiddagen och några jobbmöten online på eftermiddagen, det är en livsstilsförändring till det bättre tror jag, förklarar Jenny Annerhult på Destination Järvsö.

Extra trygghet inkluderas
En annan nyhet inför säsongen är att ett generösare om- och avbeställningsskydd ingår på alla boendebokningar som sker genom Destination Järvsö. Oavsett om ett sällskap har bokat en bekväm och modern pistnära lägenhet eller en genuin timmerstuga för den stora familjen så ska semestern kännas trygg.
– Tryggheten för gästen är i fokus och därför har vi valt att inkludera generösare om- och avbokningsregler på alla bokningar inför vintersäsongen. Vi har ett brett utbud av boenden som passar alla typer av sällskap och vi tror att det utbudet tillsammans med en tryggare bokningsprocess kommer uppskattas av våra gäster, säger Jenny Annerhult.
En ökad förbokning online av boenden, skipass, skidhyra, dagsinträden på Järvzoo och den unika tjänsten med boendetransfer för buss- och tågresenärer tycks också det vara ett tecken på att allt fler gäster vill ha det smidigt och säkert väl på plats i Järvsö.

Järvsö är en stark och attraktiv året runt-destination. Här kan du åka skidor, cykla, forsränna, uppleva kultur och världsarv, äta god lokalproducerad mat och njuta av den vackra naturen. Här finns Järvsöbacken med 20 nedfarter, 8 liftar, 5 rullband och skidåkning för hela familjen och här finns xc-leder och en av Europas bästa downhillparker. Vårt fokus är att bli Sveriges första hållbarhetscertifierade ort enligt GSTC. Vår vision är att skapa en levande och växande bygd där både gäster och boende mår lite bättre.