Nytt ski in ski out-boende byggs i Järvsöbacken

På ett av Järvsös bästa läge i direkt anslutning till barnområdet vid Järvsöbackens norra skidområde byggs nu Alpterrassen. En etablering på 12 lägenheter där barnfamiljen står i fokus.

– Järvsöbacken är en familjeanläggning och barnen är våra hedersgäster. Nu kan vi erbjuda ytterligare ett boende för barnfamiljer i absolut toppläge med ski in – ski out mitt i barnbacken säger Peter Augustsson, VD för Järvsöbacken.

Järvsö har de senaste åren haft en stark utveckling när det kommer till nya etableringar. Nya bostäder både planeras och har redan utförts där fokus varit aktivitetsnära boenden. Både vid foten och på toppen av centrala Öjeberget har nya attraktiva stugor byggts samt moderna lägenhetsboenden. Fastighetsutvecklare för den nya satsningen Alpterrassen är det lokala investbolaget Storsveden Invest AB.

– Vi har haft flera framgångsrika etableringar vid Järvsöbackens södra skidområde och ser nu framemot att fortsätta utveckla Järvsö med boende i toppklass för barnfamiljen även på norr, säger Anders Bucht, VD för Storsveden Invest AB.

Det blir sammanlagt två hus med 6 lägenheter vardera där god design och robusta material är ledord. Lägenheterna kommer att vara på 70 kvm med 3 sovrum och 6 bäddar. Alla lägenheter är utrustade med braskamin, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp allt för att möta den aktiva familjens behov.

Byggnationen leds av det lokala företaget Engbergs som har ett lokalt helhets- och kvalitetstänk i allt från husritningar till markarbete eller finsnickeri på plats.

Nya bostäder i Järvsöbackens barnområde.