Frågor & Svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får med våra svar!

Hur snösäkert är Järvsö? Järvsö är extremt snösäkert på grund av att vi har ett av Europas mest moderna snökanonsystem.Vid rätt förutsättningar kan vi producera 57600 kubikmeter snö per dygn, det motsvarar ca 5760 lastbilslass. Vår snögaranti innebär att minst 2 nedfarter från toppen och två barnbackar ska vara öppna, skulle vi inte uppfylla de kraven under er vistelse innebär det att ni får era inbetalda pengar för skipass, utrustning och boende tillbaka. Snögarantin gäller inte för tillfälligt stängda liftar eller pister till följd av tekniska problem eller svårt väder.

Var kan man äta i Järvsö? Vi har många bra restauranger och matställen både i backarna och i byn. Vill man äta egen matsäck kan man göra det i våra värmestugor eller vid någon av de grillplatser vi har. För er som har självhushåll finns en Ica-supermarket mitt i byn.

Vad har ni för öppettider? Mellan den 21/12 och 7/4 har både backar och uthyrning/shop öppet varje dag. Fullständiga öppettider här.

Jag har ett skipass/chipkort sedan tidigare kan jag ladda det hos er? Ja det går bra om kortet är från Team Axess som är det system vi använder.

Finns det pulkabacke och pulkor att låna? Ja vi har pulkabackar i anslutning till båda våra barnområden. Både på Skidcenter Norr och barnområdet vid Bergshotellet. Pulkor finns vid entrén till Bergshotellet eller vid översta rullbandet vid Skidcenter Norr.

Hur tar man sig mellan Skidcenter Norr och Skidcenter vid Bergshotellet? Man kan via liftsystemet åka mellan de båda skidområdena, bl.a via blå nedfarter. Med bil tar det ca 5 minuter att åka och det finns parkeringar på båda sidorna. Man kan även åka med skidbussen.

Vart kan man ladda bilen i Järvsö? Det finns laddstolpar både vid skidcenter Norr och vid Bergshotellet.

Finns det möjlighet till Längdåkning i Järvsö? Ja, det finns fina spår vid Bergshotellet. Spåren sköts av Järvsö IF och du hittar mer information på Facebook Järvsö IF. Vill ni åka skidor en hel dag rekommenderar vi ett besök på Harsagården. Där finns 80 km spår i många varierande svårighetsgrader. Mer info: https://harsa.se/

Kan man hyra längdskidor? Ja, vi hyr ut längdskidor som passar alla typer av före. Det är vallningsfria så kallade Twin skins från Fischer med bra fäste och fint glid. Våra längdskidor finns på skidcentret vid Bergshotellet.

Hur många nedfarter och liftar finns det? Det finns 23 nedfarter, 9 liftar och 5 rullband.

Jag har glömt mina skidkläder, kan man köpa hos er? Vi hyr ut skidkläder för vuxna och barn (från Lindex) och säljer handskar, mössor, strumpor mm. Det finns även skidkläder att köpa skidkläder, underställ m.m på Järvsö outlet och på sportringen i Ljusdal.

Måste jag förboka min utrustning? Ja det är en stor fördel för dig om du förbokar. Då är allt förberett och klart när du kommer och det går snabbare och smidigare för dig att komma ut i backarna och ta vara på tiden. Om du inte förbokat är du hjärtligt välkommen in så hjälper vi dig på plats. Det finns alltid utrymme att vara spontan och utrustningen tar inte slut.

Kan man hyra utrustning och köpa skipass på plats? Ja det går jättebra att komma till oss och åka skidor även om ni inte förbokat. Vi löser det på plats.

Ingår hjälm när man hyr skidutrustning? Ja, när du hyr skidpaket hos oss ingår alltid hjälm.

Finns det möjlighet till barnpassning? Ja det går att boka och då hänger barnen med våra supergulliga skidlärare. Pris 670:- kr per timme. Ta kontakt med oss om du vill boka.

Kan man köpa sin hyrda utrustning om man gillar den? Ja det går jättebra, personalen i skiduthyrningen hjälper dig.

Har ni någon köldgräns när det inte är öppet? Nej vi har öppet och man får klä sig varmt i lager-på-lager principen och ta paus då och då.

Vad kan man göra förutom att åka skidor i Järvsö? Utöver skidåkning erbjuder Järvsö en mängd andra utomhusaktiviteter som kan vara perfekta för att variera din skidresa. Du kan njuta av snöskovandring, snöskoteråkning, skridskoåkning eller hundspann för att bara nämna några exempel. Ett besök på Vildriket Järvzoo rekommenderas. Längdspår finns i byn vid Bergshotellet och på Harsagården, 15 km från Järvsö by.

Kan man köpa säsongskort? Ja man kan köpa ett kort som gäller från när vi öppnar till säsongens sista dag. Vi har kampanj på säsongskorten om du köper det före den 30/11, då är det halva priset.

Jag vill utnyttja mitt friskvårdsbidrag, hur gör jag då? Då bokar du ditt skipass online och får ett kvitto med namn och moms mailat till dig.

Kan jag köpa kort som gäller både cykling och skidåkning? Nej, man köper två olika kort. Ett för cykling och ett för skidåkning.

Ska vi ringa dig?

Lämna ditt namn och nummer här!

Saknar du din bokning? Scrolla till toppen av sidan!