SHOP OCH SKIDHYRA

SHOP OCH SKIDHYRA

Hyr eller köp din utrustning på Järvsöbacken! Vi har ett brett sortiment av skidor, snowboards, pjäxor, hjälmar och mer därtill.
Vår skidtokiga personal hjälper dig att hitta rätt utrustning!

SKIDSHOP

Skidcenter Norr

Här säljer vi både ny och begagnad utrustning från kända varumärken. Vi har även en verkstad där vi kan ta hand om och serva din utrustning.

Vi säljer även hjälmar, goggles, skydd, vantar, mössor, underställ och mycket mer. Kort och gott, det du behöver för att få ut det mesta av din skidåkning.  Här samlar vi mångårig erfarenhet, grym service och en gemensam glädje i skidåkning!

Här kan du även köpa skipass, boka skidskola och hyra utrustning.

Öppettider
Hitta hit

Bergshotellet

I vår shop på Bergshotellet kan du köpa hjälmar, goggles, stavar och ryggskydd från kända varumärken. Här säljer vi även bland annat vantar, mössor och underställ. Vår kunniga personal hjälper dig gärna att hitta det du söker. Önskar du köpa skidutrustning är du välkommen att besöka vår shop på Skidcenter Norr.

På Bergshotellets shop kan du även boka och hämta ut längdutrustning samt köpa spårknappar för elljusspåret.

Här kan du även köpa skipass, boka skidskola och hyra utrustning.

Öppettider
Hitta hit

SKIDHYRA

Skidcenter Norr och Bergshotellet

Hur hyr jag utrustning?

Förboka din utrustning online. Det går att förboka fram till dagen innan ankomst.

Det går bra att komma och hyra på plats hos oss men, för att vara säker på att få det du önskar och för att tillsammans minska köerna så rekommenderar vi att du förbokar.

Välj utrustning efter din åknivå: nybörjare, medel eller avancerad och ange längd, vikt och skostorlek (gärna som vinterskor). Vi gör iordning din utrustning tills du kommer och du kan självklart byta storlek om något ej skulle passa.

Du kan alltid hämta ut hyrutrustningen efter klockan 15.00 – dagen innan din skidhyra startar. Obs hyran gäller dagen efter, ej kvällsåkning samma dag som utlämning.

Boka skidhyra

Utlämningsställen

Kom ihåg att notera ditt utlämningsställe när du gör din förbokning. Se vår pistkarta, här hittar du Skidcenter Norr på norra sidan och Bergshotellet på södra sidan.

Hyrskydd

Vi erbjuder en hyresförsäkring för att skydda dig mot onödiga utgifter om olyckan skulle vara framme.
Tecknas i samband med att du bokar online eller på plats hos oss!

 • Försäkringen täcker stöld och skada på din hyrda utrustning med en självrisk på 500:- för snowboard och skidor, samt 200 kr för bindningar och stavar. Om utrustningen skadas i samband med allvarlig olycksfallsskada tas ingen självrisk ut.

 • Försäkringen berättigar till ersättningsutrustning om utrustningen blir stulen, förväxlad eller saknas. Då får man en kostnadsfri ersättningsutrustning under resterande del av hyresperioden utan självrisk.
 • Försäkringen täcker inte skador på hyrd utrustning vid uppenbara tecken på oaktsam hantering, t.ex vid repor uppkomna vid åkning utanför markerad nedfart eller på grusväg/parkering, stålkantsbrott eller bruten skida.

   

UTRUSTNING – INBYTESSYSTEM

Skidcenter Norr

Vi har många nöjda barnfamiljer – bli en du med! I takt med att barnen växer behöver deras utrustning också ”växa”. Häng med i vårt förmånliga inbytessystem så får du köpa och sedan byta in din utrustning till väldigt bra priser. Detta gäller förstås även dig som vuxen.

Välkommen in till Skidcenter Norr.

Begagnad utrustning Pris från…
70-100 cm skidor + pjäxor 1 000 kr + 400 kr*
110-130 cm skidor + pjäxor 1 200 kr + 600 kr*
140 cm skidor + pjäxor 1 400 kr + 600 kr*
Vuxen nybörjarskida + pjäxor 1 900 kr + 1 000 kr*
Vuxen medelskida + pjäxor 2 800 kr + 1 000 kr*

*Detta är exempelpriser på begagnade skidor och pjäxor som har åkts på en säsong. Kan ni tänka er att köpa lite äldre utrustning så blir det billigare, men ni får då lägga mer emellan när ni byter in den. Kom in eller ring oss för fler priser.

Hur fungerar inbytessystemet?

 • Vi säljer utrustning på Skidcenter Norr, det är här inbytessystemet gäller.

 • Inbytessystemet gäller både ny och begagnad utrustning.

 • Köper du begagnad utrustning kostar det ungefär som tabellen visar. Välkommen in till oss för att se priser på ny utrustning!

 • När du vill uppgradera din utrustning görs ett inbyte av din befintliga utrustning (köpt hos oss). Vad du får lägga emellan beror på skick och årsmodell på din befintliga utrustning samt vad du vill uppgradera till.

 • Inbytessystemet gäller hela säsongen, så länge det finns utrustning/storlekar kvar. Passa gärna på att göra era inbyten under försäsongen!

 • Under sportlovsveckorna, vecka 7-9, säljer vi ej begagnad utrustning utan att det görs ett inbyte.

Begagnad utrustning Pris från…
70-100 cm skidor + pjäxor 1 000 kr + 400 kr*
110-130 cm skidor + pjäxor 1 200 kr + 600 kr*
140 cm skidor + pjäxor 1 400 kr + 600 kr*
Vuxen nybörjarskida + pjäxor 1 900 kr + 1 000 kr*
Vuxen medelskida + pjäxor 2 800 kr + 1 000 kr*

*Detta är exempelpriser på begagnade skidor och pjäxor som har åkts på en säsong. Kan ni tänka er att köpa lite äldre utrustning så blir det billigare, men ni får då lägga mer emellan när ni byter in den. Kom in eller ring oss för fler priser.

Hur fungerar inbytessystemet?

Vi säljer utrustning på Skidcenter Norr, både ny och begagnad utrustning.

Köper du begagnad utrustning kostar det ungefär som tabellen visar. Välkommen in till oss för att se priser på ny utrustning.

När du vill uppgradera din utrustning görs ett inbyte av din begagnade utrustning (köpt hos oss). Vad du får lägga emellan beror på skick och årsmodell på din utrustning samt vad du vill uppgradera till.

Inbytessystemet gäller hela säsongen, så länge det finns utrustning/storlekar kvar. Passa gärna på att göra era inbyten under försäsongen!

Under sportlovsveckorna, vecka 7-9, säljer vi ej begagnad utrustning utan att det görs ett inbyte.

VERKSTAD

Skidcenter Norr

Vill du ge din utrustning lite kärlek? Vi utför slipning, vallning & reparationer och vi servar alpint, snowboard, längd och telemark.

Välkommen in under försäsong och var redo när vi öppnar. Under säsong kan du lämna in dina skidor innan kl 15 så får du dem i topptrim till dagen efter!

Verkstad Pris
Alpint
Guldslip 600 kr
Silverslip 500 kr
Bronsslip 400 kr
Kantslip 200 kr
Vallning 300 kr
Pjäxor & bindningar
Montering 500 kr
Montering utan mall 700 kr
Ommontering 700 kr
Lästning/fräsning av pjäxor 300 kr/pjäxa eller 500 kr/par
Formad sula 450 kr
Byta spänne (inkl. spänne) 300 kr
Längd
Stenslip (ej valla) 400 kr
Glidvalla – invärmning av grundglid och dagsaktuellt glid 300 kr
Montering 300 kr
 • Guldslip: Om du köper en guldslip får du en total genomgång av dina skidor. Lagning av belag, grovslip, planslip, sidokantslip, struktur och handvallning. Detta kommer göra underverk för dina skidor som kommer att gå som tåget på alla underlag i backen.

 • Silverslip: I silverslipen ingår det grovslip, planslip, sidokantslip, struktur och vallning. Har du skidor som inte har djupa repor på undersidan räcker det med denna service.

 • Bronsslip: I bronsslipen ingår kantslip och vallning.

 • Kantslip: Garanterat bättre grepp i backen. Är du osäker om kanterna är vassa hjälper vi dig och kolla dom så vi inte slipar i onödan.

 • Vallning: Alla skidor behöver vallas då och då. Titta under skidorna om dom ser lite gråa ut under då är det dags att valla. Här vallar vi för hand för bästa resultat.

Guldslip: Om du köper en guldslip får du en total genomgång av dina skidor. Lagning av belag, grovslip, planslip, sidokantslip, struktur och handvallning. Detta kommer göra underverk för dina skidor som kommer att gå som tåget på alla underlag i backen.

Silverslip: I silverslipen ingår det grovslip, planslip, sidokantslip, struktur och vallning. Har du skidor som inte har djupa repor på undersidan räcker det med denna service.

Bronsslip: I bronsslipen ingår kantslip och vallning.

Kantslip: Garanterat bättre grepp i backen. Är du osäker om kanterna är vassa hjälper vi dig och kolla dom så vi inte slipar i onödan.

Vallning: Alla skidor behöver vallas då och då. Titta under skidorna om dom ser lite gråa ut under då är det dags att valla. Här vallar vi för hand för bästa resultat.

PRESENTKORT

Du kan köpa presentkort genom att fylla i formuläret nedan. Vi kommer då att skicka dig en betalningslänk via klarna och sedan får du ett kvitto på själva köpet till din mailadress. Vi skickar sedan presentkortet till dig antingen digitalt eller via post, du väljer!

Presentkortet gäller i någon av våra shopar på Skidcenter Norr eller på Bergshotellet; till exempel för köp av utrustning, skipass, eller skidskola.

Det går givetvis bra att köpa presentkort på plats hos oss.