Barnens Bästa

Barnen är våra hedersgäster – att vara barn i Järvsö är något extra!

Därför har vi på Skidcenter Norr, den norra sidan av berget ett stort barnområde med rullband, två snälla knappliftar och två enkla, breda backar. Liften startar 20 meter från skiduthyrningen och liftkortförsäljningen. Våra trevliga liftvärdar hjälper er upp. Varje morgon gör vi i ordning en rolig och busig hopp-bana. Den brukar vara barnens favorit.

Barnområden finns på båda sidor av berget!

Vid Bergshotellet, på den södra sidan av berget, finns ett barnområde med både knapplift och rullband. Här kliver du bara utanför dörren på hotellet och står då mitt i backen! Här har vi även ett lekområde utomhus.

Det går liftar till toppen från båda sidor. Med bil tar det 5 minuter emellan våra samlingsplatser. Under säsong så finns det skidbuss att ta mellan anläggningarna. Läs mer om skidbuss och tidtabeller på www.jarvso.se

Allt det här finns för barnen:

Loaklubb

LOAKLUBB

På eftermiddagen när alla skidskolor är slut och benen är trötta samlas vi till LOA-klubben. Vi blandar aktiviteter som stjärtlappsrace, Loadisco, skattjakt och utflykt till pistmaskinsgaraget. Passa på att åka några egna åk medan vi tar hand om småttisarna.

Loaklubben är för barn mellan 3-7 år och går måndag-onsdag och fredag-lördag mellan kl. 14.45-15.45 på Skidcenter Norr.

Boka Loaklubb

BARNOMRÅDEN

Vi har grillplatser, WC och matställen i anslutning till barnområden både på Bergshotellet och Skidcenter Norr och vi erbjuder gratis lån av ski bikes och pulkor.

Sen finns den otroligt populära snökarusellen på Skidcenter Norr där det går att träna på att åka en riktig knapplift! Vi har dessutom ett roligt lekområde i snö på Bergshotellet.

SKIDSKOLA

I skidskolan har vi alla roligt! Både nyfrälsta och rutinerade skidåkare kan lära sig i skidskolan! Vi erbjuder olika alternativ av gruppskidskola för barn, från den minsta på 3 år som aldrig åkt till den som åkt mycket och vill vässa tekniken. Vi erbjuder även privatlektioner varje dag för både barn och vuxna.

Läs mer om skidskola

Boka skidskola

BARN 0-6 ÅR ÅKER GRATIS

Barn mellan 0 till 6 år åker gratis i alla våra liftar med vuxen i sällskap.

LOAS ORDJAKT

Hitta LOAs hemliga mening i Järvsöbacken – vinn en sommarweekend med boende i Järvsö!
LOA har gömt bokstäver ute i backarna – kan du hitta dem alla?
Broschyr finns att hämta både på Skidcenter Norr och Bergshotellet.

BARNPARK

I våra barnområden finns det mesta som gör att barnen trivs. Vi fixar roliga banor och gupp och sätter upp figurer varje dag.

Vi har både en barnpark, större snöpark, skicross och self timer.

BARNPASSNING

Vill ni åka skidor – men inte barnen? Våra skidlärare kan ta hand om era barn medan ni får lite egen tid i backen.
Boka barnpassning: 620 kr/timme. Priset gäller för samtliga barn i samma sällskap. Max 3 barn.

Maila eller ring oss på 0651 415 50 eller prata med oss i receptionen.

JÄRVSÖ SNÖPARK

Hopp, rails, big air bag och skicross – hur roligt kan man ha i en skidanläggning?
Svaret på den frågan är – precis hur roligt som helst. Och allra roligast i Järvsöbacken har nog de flesta som åker i alla hopp, gupp, rails och spenderar sin tid i Järvsö Snöpark.

SKICROSS

Tävla med dina vänner – vem är snabbast i skicrossen?

Hopp, hinder, portar – här gäller det att vara snabb i svängarna och skicklig över hoppen. Vår skicross finns i Västbacken.

TRÄFFA LOA

Vår maskot Loa är ute och busar varje dag. Kom och hälsa på Loa och ge en high five!

Kvällsöppet

KVÄLLSSKIDÅKNING

Tisdagar och torsdagar öppet NON STOP från 09.00 till 19.30.
Efter kl 16.00 har vi Norrbacken, Älgpasset, Blixten, Skolbacken, Östbacken, Barnbacken och Knattebacken öppen. Restaurang Ljungströms kök På Skidcenter Norr är öppen hela tiden. Hotelliften vid Bergshotellet är öppen till kl. 19 på torsdagar. Från och med 28e december 2021 till 31:a mars 2022.