Barnens Bästa

Barnen är våra hedersgäster – att vara barn i Järvsö är något extra!

Därför har vi på Skidcenter Norr, den norra sidan av berget ett stort barnområde med rullband, två snälla knappliftar och två enkla, breda backar. Liften startar 20 meter från skiduthyrningen och liftkortförsäljningen. Våra trevliga liftvärdar hjälper er upp. Varje morgon gör vi i ordning en rolig och busig hopp-bana. Den brukar vara barnens favorit.

Vid Bergshotellet, på den södra sidan av berget, finns ett barnområde med både knapplift och rullband. Här kliver du bara utanför dörren på hotellet och står då mitt i backen! Här har vi även ett nytt lekområde utomhus med en spännande snöborg (Snöborgen står klar v 5).

Det går liftar till toppen från båda sidor. Med bil tar det 5 minuter emellan våra samlingsplatser. Under säsong så finns det skidbuss att ta mellan anläggningarna. Läs mer om skidbuss och tidtabeller på www.jarvso.se

  • Gratis skipass 0-6 år.

  • Pulkor och stjärtlappar att låna.

  • Lekområden både inomhus och utomhus.

  • Grillarna är tända varje dag.

  • Snöpark, barnpark och skicross

  • Träffa Loa och häng med i Loaklubben på eftermiddagarna.

  • Skidskolor i grupp och privatlektioner varje dag.

  • Roliga banor med hopp och gupp, terrängvågor samt figurer.

  • Barnpassning.

Allt det här finns för barnen

BARNOMRÅDEN, BARNPARK OCH SNÖPARK

I våra barnområden finns det mesta som gör att barnen trivs. Vi fixar roliga banor och gupp och sätter upp figurer varje dag. Vi har både en barnpark, större snöpark samt skicross.

Eller vad sägs om gratis lån av ski bikes och pulkor, flera grillplatser, spadar och traktorer (för småplupparna som vill vila från skidorna). I år har även några hästar och skotrar flyttat in i våra lekområden utomhus. Sen finns den otroligt populära snökarusellen på Skidcenter Norr där det går att träna på att åka en riktig knapplift! På Bergshotellet bygger vi en snöborg där alla barn kan leka och busa.

BARNPASSNING

Vill ni åka skidor – men inte barnen? Våra skidlärare kan ta hand om era barn medan ni får lite egentid i backen.
Boka barnpassning: 600 kr/timme. Priset gäller för samtliga barn i samma sällskap. Max 3 barn.

Maila eller ring oss på 0651 415 50 eller prata med oss i receptionen.

LOAKLUBB

På eftermiddagen när alla skidskolor är slut och benen är trötta samlas vi till LOA-klubben. Vi leker och busar i snön utan pjäxor och föräldrar. Loaklubben är för barn mellan 3-7 år och pågår mellan kl. 14.45-15.45. Skidcenter Norr. Vi blandar aktiviteter som stjärtlappsrace, Loadisco och utflykt till pistmaskinsgaraget.

Loaklubben kan bokas online här. Se fliken aktiviteter

Kvällsöppet

SKI NON STOP

Tisdagar och torsdagar öppet från 09.00 till 19.30.
Efter kl 16.00 har vi Norrbacken, Älgpasset, Blixten, Skolbacken, Östbacken, Barnbacken och Knattebacken öppen. Restaurang Ljungströms kök På Skidcenter Norr är öppen hela tiden. Hotelliften vid Bergshotellet är öppen till kl. 19 på torsdagar.

TRÄFFA LOA

Vår maskot Loa är ute och busar varje dag. Kom och hälsa på Loa och ge en high five!

I skidskolan har vi alla roligt!

Både nyfrälsta och rutinerade skidåkare kan lära sig i skidskolan!

Boka skidskola
Läs mer om vår skidskola

I rådande läge har vi beslutat att vi tyvärr inte kör våra skoterturer. Detta gör vi för att minska risken att sprida smitta.