Att jobba hos oss i Järvsöbacken

Våra tjänster

Vad kan du jobba med?
skiduthyrning, reception, shop, skidskola, skidverkstad, liftvärd, eller snöläggning.

Shop, skiduthyrning & reception

Här servar du våra gäster inom skiduthyrning, skipassförsäljning, skidskolebokning och försäljning av sportartiklar, allt från mössor och handskar till skidor och pjäxor.
Arbetet passar Dig som är serviceinriktad, positiv, stresstålig och initiativrik. Det är viktigt att du kan arbeta under stundtals högt tempo och arbetet ställer höga krav på flexibilitet då du utför många uppgifter samtidigt. Då arbetsuppgifterna handlar mycket om försäljning är det viktigt att du är trygg i att möta våra gästers behov på ett naturligt och serviceinriktat sätt.
Ett brinnande intresse för skidåkning och människor ser vi som en självklarhet!

Meriterande
Tidigare erfarenhet från serviceyrket och kassavana. Ett stort plus är erfarenhet från sportvaruhandeln och försäljning.

Skidlärare

Vi har en otroligt uppskattad skidskola både för barn och vuxna. Här lär sig dom allra minsta skidåkning från grunden på ett roligt sätt. Vi leker fram färdigheterna och tar gärna hand om allt från snöbollar i 3-årsåldern till jibbare i tonåren. Arbetet innebär att ge av sig själv, sin kunskap och erfarenhet. Oberoende av väder, vind och andra förhållanden är det din uppgift att förmedla glädjen med skidåkning till alla våra gäster.
I arbetet ingår till viss del även att arbeta med gästaktiviteter som loaklubb, tävlingar och barnpassning.

Arbetet passar dig som har en ängels tålamod och älskar barn!

Det är meriterande om du har grundläggande skidlärarutbildning, SLAO, Friluftsfrämjandet eller Svenska Skidförbundets utbildning. Men det finns inget krav från oss – vi hjälper och utbildar dig som har rätt intresse!

Liftvärd

Som liftvärd är du kanske gästens bästa kompis under en vistelse i Järvsö. Du hjälper våra gäster på ett tryggt och säkert sätt vid på- och avstigningar. Du tycker om att träffa människor och har en vilja att ge bra service, och då många av våra gäster är små ser vi gärna att du tycker om att arbeta med barn. Ett brinnande intresse för skidåkning ser vi som en självklarhet. Då arbetsplatsen är utomhus är det viktigt att du trivs i den miljön. I arbetsuppgifterna ingår även dagligt underhåll av våra liftar.

Arbetet passar dig som är engagerad, nyfiken och ansvarsfull. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt men också fungera bra i en arbetsgrupp.

Snöläggare

Att arbeta som snöläggare i Järvsö innebär att du tillsammans med ditt skiftlag jobbar med att tillverka snö med olika snökanoner i våra nedfarter under relativt stränga väderförhållanden. Arbetet innebär oregelbundna arbetstider både dag och natt.

Arbetet passar dig som är engagerad, säkerhetstänkande och ansvarsfull. Du bör även kunna hantera ett hårt och fysiskt krävande arbete samt arbeta i kyla.

Utbildningskrav
Skoterförarbevis. Övrig utbildning får du på plats.

Så här söker du jobb hos oss

Skicka en spontanansökan här nedan, kanske är det just DIG vi behöver?

Anställningsperioder

Hel säsong
Då jobbar du hela säsongen. Ca. 30-40h/vecka, inkluderar helger och kvällar enligt rullande schema. Vissa veckor är det mer och vissa veckor mindre jobb. Vi har rullande schema där vi jobbar ca 5 dgr i veckan.

Halv säsong
Då jobbar du jullov, samt från sportloven. Ca. 30-40h/vecka, inkluderar helger och kvällar enligt rullande schema. Vissa veckor är det mer och vissa veckor mindre jobb. Vi har rullande schema där vi jobbar ca 5 dgr i veckan.

Extra
Här jobbar du jullov, sportloven och påsklov och stärker upp på helger. Timanställd efter behov. Vilka dagar/helger kommer vi överens om i början av säsongen.

Sportlov, vecka 9
Stockholms sportlovsvecka är den roligaste veckan på hela året. Kom och jobba med oss då!
Vi behöver extra hjälp i skidskola, reception, barnaktiviteter, skiduthyrning, parkeringsvakter och i restaurangerna.

Försäsong – snöläggare
Våra snöläggare arbetar i skift från november till slutet av januari, beroende på väderlek. Du jobbar då när kylan äntligen står till!

När arbetar vi?
Vi jobbar olika tider beroende på vad vi har för tjänst. De flesta jobbar mest dagtid ca 08.00-17.00. Tisdag och torsdagar har vi öppet till 19.30 och då jobbar vi lite längre. Helg eller vardag spelar ingen roll här, vi har öppet varje dag, och eftersom vi har mest att göra på helger så jobbar vi ofta då.
Snöläggare går på skift dygnet runt då det är kallt.

Vanliga frågor!

Måste jag ha någon speciell utbildning?
Det viktigaste är att du är GLAD, omtänksam och intresserad. Din utbildning hjälper vi dig med här, vi kör våra utbildningskvällar under december månad.
Du bör behärska svenska och engelska.

Finns det boende i Järvsö?
Behöver ni boende i Järvsö över vintern kan vi hjälpa er att förmedla några olika boendealternativ.

Hur många jobbar i Järvsöbacken AB?
Under vintersäsongen är vi totalt ca 140 personer som jobbar på skidanläggningen.
Men räknar vi med hotell, stugbyar och restaurangerna så är det ca 250 personer som jobbar på berget.

Vad kommer jag att lära mig?
Hos oss får du lära dig hur det är att jobba i ett team där vi alla jobbar mot samma mål – att alla gäster ska vara så nöjda och glada när de åker hem att de tar med sig några vänner nästa gång. Förhoppningsvis får du massor av ny kunskap och nya underbara vänner från hela världen.

Vilka fler jobb finns på berget?
Vill du söka jobb på andra företag i skidbacken så hänvisar vi direkt till dem: Bergshotellet, Bergskrogen, Ljungströms Kök, KA Städ, Restaurang Eftertanken, Järvsö Creperi och Alpbyns Café. Flera av dessa aktörer är med på vår jobbsökardag i september så då har du chansen att träffa dem!