SKIDSKOLA I JÄRVSÖ

Att gå i skidskola är både roligt och utvecklande! Här träffar ni nya kompisar och lär er åka skidor på samma gång.

Vi erbjuder olika alternativ av gruppskidskola för barn, från den minsta på 3 år som aldrig åkt till den som åkt mycket och vill vässa tekniken.
Vi erbjuder även privatlektioner varje dag för både barn och vuxna. Boka en lektion så ser vi till att du blir en ännu bättre skidåkare!

Kika gärna på något av våra skräddarsydda lektionspaket.

GRUPPSKIDSKOLA

Det här är våra otroligt uppskattade skidskolegrupper för barn!

Här lär sig de allra minsta skidåkningen från grunden på ett roligt sätt. Vi leker fram färdigheterna och tar gärna hand om allt från snöbollar i 3-årsåldern till jibbare i tonåren. Vi erbjuder även grupplektioner snowboard.

Så bokar du gruppskidskola

Du bokar skidskola enklast online på vår hemsida.

I vår onlinebokning kan du se alla tillgängliga grupper, tider och samlingsplatser.
Vi har grupper som utgår både från Skidcenter Norr och från Bergshotellet på södra sidan av berget.
Vi erbjuder skidskola varje vecka hela säsongen!

Vi har fasta dagar för skidskolegrupper: Måndag-torsdag eller fredag-söndag.

Ring, maila eller chatta gärna med oss gärna om ni har någon fundering eller önskar hjälp med att boka.

Knattegrupper 3-5 år

Introduktion till skidåkning för 3-5 åringar. Vi har kul på snö med och utan skidor. Undervisningen bygger på lek och skoj och vi börjar veckan vid rullbandet och provar knappliften om allt går bra. I den här gruppen tar vi det lite lugnare. Rekommenderas för 3-4 åringar eller 5-åringar som vill ta det extra försiktigt.

Nybörjarkurs för barn 3-5 år som har provat lite skidåkning innan. Vi lär känna skidorna och övar på knappliften, svängar och bromsarna. Vi leker fram skidåkningen och har roligt tillsammans. Denna grupp erbjuds både på Bergshotellet och Skidcenter Norr.

Snögubbar Bergshotellet är en lite lugnare grupp då den även är till för barn som aldrig stått på skidor innan. Har du tänkt bokat gruppen Snöbollar men bor på södra sidan så kan du boka Snögubbar Bergshotellet istället.

Fortsättningskurs för barn som är 3-5 år och som kan bromsa, svänga, och åka knapplift i barnbackarna. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga och genom lek och bus övar vi på att få fartkontroll och säkerhet så vi kan utforska andra backar på berget.

Fortsättningskurs för dig som är 3-5 år och har åkt mycket innan och tycker att skidåkning är det roligaste som finns. Vi provar de flesta backarna i systemet och tränar på att få bra fartkontroll och teknik i de brantare backarna. Vi övar på att åka mer med parallella skidor och självklart tränar vi på hopp och gupp. Du ska kunna bromsa, svänga samt åka knapplift och ankarlift själv.

Barngrupper 6-9 år

Nybörjargrupp för 6-9 åringar. Vi tränar på att hantera skidorna samt att bromsa och svänga i barnbackarna. Vi startar i knatteliften och när vi känner oss redo provar vi lättare backar ute i systemet. Denna grupp erbjuds både på Bergshotellet och Skidcenter Norr.

Fortsättningsgrupp för 6-9 åringar som kan bromsa och åka lift i lättare backar. Vi fortsätter övar på att svänga och stanna med parallella skidor. Vi börjar i lätta backar och övar upp oss till lite svårare. Vi tränar mycket på att ha roligt i guppen och gruppen.

Avancerad grupp för 6-9 åringar. Du åker redan i blå och röda nedfarter och kan svänga. Du är på god väg att åka med parallella skidor. Vi åker ut på äventyr och tränar på hopp, åka brantare backar och på att få mer fart. Självklart leker vi och har kul tillsammans.

För dig som är nybörjare i parken, 7-12 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi över även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant. Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Ungdomsgrupper 10-14 år

För dig som aldrig åkt skidor tidigare. Vi lär oss grunderna, övar på att bromsa och åka lift.

För dig som redan kan svänga och bromsa i gröna och blå backar och vill bli lite säkrare.

För dig som kan åka med parallella skidor och klarar ankarliften. Vi övar teknik och blir tuffare på skidorna.

För dig som är nybörjare i parken, 7-12 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi övar även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant. Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Snowboardgrupp 7-12 år

Nybörjargrupp för 7-12 åringar. Här kör vi två pass och går igenom grunderna för att svänga, försöka hitta balansen och träna på liften.
Lektionen är på nybörjarnivå för upp till 4 deltagare.

Loa tipsar!

Vår maskot Loa ger här lite bra tips inför skidskolestarten.

– Börja med att boka utrustningen innan ankomst då är det enkelt att snabbt komma ut i backen. Låt barnet testa sina pjäxor och skidor innan de kommer till skidskolan, prova att glida/ gå med skidorna på plan mark ex. utanför stugan eller utanför skiduthyrningen.

– Se till att barnet har ätit och kissat innan lektionen börjar och kom 5 min innan till skidskolan så att starten inte blir stressig.

– Skidhjälm är ett måste och stavarna kan ni lämna i stugan första dagen. Vi rekommenderar halsvärmare eller balaclava och skidglasögon på ansiktet, vi hjälper er gärna att hitta rätt utrustning i någon av våra shopar.

– Skidlärarna ger en kort information (5 min) till alla föräldrar dag 1. Håll dig i närheten i starten av lektionen så att barnet känner sig tryggt innan gruppen åker iväg. Ha telefonen igång så att skidläraren alltid kan nå dig under lektionstiden.

Därför ska ditt barn gå i skidskola!

De lär sig världens roligaste hobby från början!

De träffar nya kompisar.

Alla barn får ett diplom att ta med sig hem.

Våra skidskolelärare håller högsta Sverigeklass och ger ditt barn en trygg start i backen.

…och inte minst, du får lite egentid i backen.

PRIVATLEKTION

Privatlektion skidor

Okej, du är först upp på morgonen och älskar att åka manchester. Du har heller inga problem att ta dig ner för backen en slaskig vårdag. Men innerst inne i din skidåkarkropp är det något som gnager – kan det möjligtvis vara så att du lutar kanten ett par grader för lite???

Vilken tur att skidskolan i Järvsö finns för både nybörjare och erfarna skidåkare!

Privatlektion snowboard

Hos våra snowboardlärare finns det många års samlad rutin på brädan. Här kan vi se till att du får ut den där lilla extra glädjen som bara ett rent skär på snowboarden kan ge.

Att boka en lektion är den bästa presenten du kan ge dig själv. Både som nybörjare eller för mer avancerade åkare.

Här kan du fylla i en förfrågan om privatlektioner och lektionspaket. Det är inte bindande och vi svarar dig så snart vi kan med ett förslag på upplägg. Du kan alltid ringa oss på 0651-415 50 om du har några funderingar.

Typ av lektion

Nivå

Önskad samlingsplats

  • Vi ger dig 10% rabatt om du bokar tre eller fler privatlektioner vid samma tillfälle! Gäller för en bokning till samma person/personer.

  • Privatlektioner går att boka veckans alla dagar. Se våra öppettider här.

  • Privatlektioner alpint/snowboard kan bokas både på Skidcenter Norr samt på Bergshotellet. På Bergshotellet träffas vi för privatlektioner i längd.

  • Glöm inte att förboka skipass och utrustning, då går det snabbare att hämta ut när ni väl är på plats.

  • Skidskola till barnen? Läs mer om gruppskidskolan här.

Här kan du fylla i en förfrågan om privatlektioner och lektionspaket. Det är inte bindande och vi svarar dig så snart vi kan med ett förslag på upplägg. Du kan alltid ringa oss på 0651-415 50 om du har några funderingar.

Vi ger dig 10% rabatt om du bokar tre eller fler privatlektioner vid samma tillfälle! Gäller för en bokning till samma person/personer.

Privatlektioner går att boka veckans alla dagar. Se våra öppettider här.

Privatlektioner alpint/snowboard kan bokas både på Skidcenter Norr samt på Bergshotellet. På Bergshotellet träffas vi för privatlektioner i längd.

Glöm inte att förboka skipass och utrustning, då går det snabbare att hämta ut när ni väl är på plats.

Typ av lektion

Nivå

Önskad samlingsplats

Gruppskidskola i Järvsöbacken

VÅRA SKIDLÄRARE

Alla våra skidlärare genomgår skidinstruktörsutbildning anordnad av Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO. Skidinstruktörsutbildningarna är uppdelade i steg 1-4 och slutligen skidlärarexamen.

Gruppskidskola i Järvsöbacken

SKOLOR OCH GRUPPER

Kommer ni med företaget eller skolklassen? Vi erbjuder gruppundervisning för företag, skolklasser, konfirmander eller konferenser. Kanske en tävling i vår skicross eller hoppa i vår Big Air Bag?

Kontakta oss på 0651-41550 eller maila till bokning@jarvsobacken.se så hjälper vi er.

Gruppskidskola i Järvsöbacken

Hos oss finns det massor av roliga aktiviteter att göra, både med och utan skidor!

Träffa vår maskot Loa, häng med på eftermiddagarna i Loaklubben, tävla i Loacup eller varför inte ta en skidåkarpaus och lek lite i snön i våra lekområden?

Läs mer om allt för barnen här

LEKTIONSPAKET

Vi vill erbjuda nåt för alla: från nybörjarlektioner till mer avancerad teknikträning för dig som önskar mer utmaning i backen. Här nedan har vi lite specialpaket!

Vi erbjuder lektioner veckans alla dagar. Du kan boka via vår bokningsförfrågan, mail, telefon 0651-415 50 eller hos oss i receptionen.

LEKTIONSPAKET

Vi vill erbjuda nåt för alla: från nybörjarlektioner till mer avancerad teknikträning för dig som önskar mer utmaning i backen. Här nedan har vi lite specialpaket!

Vi erbjuder lektioner veckans alla dagar. Du kan boka via vår bokningsförfrågan, mail, telefon 0651-415 50 eller hos oss i receptionen.

LÄR DIG ÅKA SKIDOR

Är det så att du ännu inte hunnit prova skidåkning? Här tar vi hand om dig så du får en bra start på din skidkarriär.

I priset ingår skipass i barnområdet och skidutrustning i 3 timmar med privat instruktör under 1 timme.
Förkunskaper: Inga. Undervisningen sker i barnområdet.

PROVA PÅ SNOWBOARD

Hos oss är det perfekta förhållanden för att prova på snowboard för första gången. Personalen i skiduthyrningen hjälper er att hitta rätt utrustning.

I priset ingår snowboardutrustning i 3 timmar med privat instruktör i 1 timme.
Förkunskaper: Inga. Undervisningen sker i barnbacken.

FAMILJESKIDSKOLA

Ja, gör något roligt tillsammans hela familjen! Antingen om ni är för första gången på skidsemester eller om ni har åkt ett tag och vill utveckla er åkning. Vi tar hand om er.

Förkunskaper: Inga, kursen anpassas helt efter er förmåga.

PARKLEKTION

Vi åker tillsammans i parken. Vi tränar på grunderna i hopp och rails. Diskuterar regler och säkerhet. Här blandar vi bräd och skidåkare för att få inspiration av andra i gruppen. För barn som är +8 år.

Förkunskaper: Inga förkunskaper i parken krävs men du måste kunna åka kontrollerat i röda backar.

Utrustning: Utrustning: Skidor el. snowboard som du känner dig trygg med. Stavar om du vill. Självklart har vi hjälm.

TEKNIK – TONÅRING

För er som inte vill passa tider varje dag har vi en intensivkurs på 80 min. Här får ni alla individuell coaching för att utvecklas på egen nivå i ett skönt gäng. Teknik och balansövningar kommer att blandas med skratt under lektionen. Max antal elever 8st.

Tid: Onsdagar v.7-10, tid ej satt.
Förkunskaper: Åka kontrollerat i blå backar.
Ålder: 13-18 år.

FREERIDE – BARN

En privatlektion där vi tar oss ner för berget i barnvänlig terräng. I skogen, över hopp, puckel, framlänges och baklänges.

Förkunskaper: Åka kontrollerat i blå backar.
Utrustning: Skidor eller snowboard som du känner dig trygg med. Stavar om du vill. Självklart har vi hjälm.
Ålder: 7-12 år.

GUIDNING PÅ BERGET

Är det första gången ni är här eller vill ni veta mer om Järvsö?
Åk med någon av våra äldre rutinerade skidinstruktörer. De kan mer än bara åka skidor. Här får ni en lektion om byn Järvsö, en guidning runt hela berget samt att de delar med sig av sina bästa tips om var och när man ska åka.

Ni väljer själv hur många som är med på guidningen.

LÄNGDÅKNING BERGSHOTELLET

Här i Järvsö är vi uppvuxen med längdåkning. Många är vi som spenderat otaliga idrottslektioner på elljuspåret. Vi hjälper er gärna att komma igång med tekniken. Skidshopen på Bergshotellet hjälper er gärna med vallningen eller ger er vallatips. Där går det även bra att hyra utrustning.

Tider kan bokas kl. 16.30-18.30.

SAMLINGSPLATSER

På Järvsöbacken finns två olika samlingsplatser:

Skidcenter Norr kan du boka alla våra skidskolegrupper samt privatlektioner.

Bergshotellet kan du boka nybörjargrupperna Snögubbar och Smygare samt privatlektioner. Här träffas vi även för privatlektioner i längd.

Med bil tar det ca 5 min emellan Skidcenter Norr och Bergshotellet och det finns parkeringar på båda sidor. I skidsystemet går det att ta lift upp och åka, bland annat blåa nedfarter, från toppen till båda sidor om berget.