SKIDSKOLA

Att gå i skidskola är både roligt och utvecklande! Här träffar ni nya kompisar och lär er åka skidor på samma gång.
Vi erbjuder olika alternativ av gruppskidskola för barn, från den minsta på 3 år som aldrig åkt till den som åkt mycket och vill vässa tekniken.
Vi erbjuder även privatlektioner varje dag för både barn och vuxna. Boka en lektion så ser vi till att du blir en ännu bättre skidåkare!

GRUPPSKIDSKOLA

3–14 år
Det här är våra otroligt uppskattade skidskolegrupper för barn. Här lär sig de allra minsta skidåkningen från grunden på ett roligt sätt. Vi leker fram färdigheterna och tar gärna hand om allt från snöbollar i 3-årsåldern till jibbare i tonåren.

Vi erbjuder även grupplektioner snowboard.

PRIVATLEKTION SKIDOR

Okej, du är först upp på morgonen och älskar att åka manchester. Du har heller inga problem att ta dig ner för backen en slaskig vårdag. Men innerst inne i din skidåkarkropp är det något som gnager – kan det möjligtvis vara så att du lutar kanten ett par grader för lite???

Vilken tur att skidskolan i Järvsö finns för både nybörjare och erfarna skidåkare!

PRIVATLEKTION SNOWBOARD

Hos våra snowboardlärare finns det många års samlad rutin på brädan. Här kan vi se till att du får ut den där lilla extra glädjen som bara ett rent skär på snowboarden kan ge.

Att boka en lektion är den bästa presenten du kan ge dig själv. Både som nybörjare eller för mer avancerade åkare.

LEKTIONSPAKET – Privatlektioner

Vi erbjuder lektioner veckans alla dagar. Vi vill erbjuda nåt för alla: från nybörjarlektioner till mer avancerad teknikträning för dig som önskar mer utmaning i backen.

Du kan boka via vår bokningsförfrågan, mail, telefon 0651-415 50 eller hos oss i receptionen!

LÄR DIG ÅKA SKIDOR

Har du blivit vuxen och ännu inte hunnit prova skidåkning ? Här tar vi hand om dig så du får en bra start på din skidkarriär.

I priset ingår: Skipass i barnområdet och skidutrustning i 3 timmar med privat instruktör under 1 timme.

Förkunskaper: Inga. Undervisningen sker i barnområdet.

PROVA PÅ SNOWBOARD

Hos oss är det perfekta förhållanden för att prova på snowboard för första gången. Personalen i skiduthyrningen hjälper er att hitta rätt utrustning.

I priset ingår: Snowboardutrustning i 3 timmar med privat instruktör i 1 timme.
Förkunskaper: Inga. Undervisningen sker i barnbacken.

FAMILJESKIDSKOLA

Gör något roligt tillsammans hela familjen! Antingen om ni är första gången på skidsemester eller om ni har åkt ett tag och vill utveckla er åkning.

Förkunskaper: Inga, kursen anpassas helt efter er förmåga.

PARK

Vi åker tillsammans i parken. Vi tränar på grunderna i hopp och rails. Diskuterar regler och säkerhet. Här blandar vi bräd och skidåkare för att få inspiration av andra i gruppen. För barn som är +8 år.

Tid: Torsdagar vecka 7-10, 120 min, kl 17-19.
Förkunskaper: Inga förkunskaper i parken krävs men du måste kunna åka kontrollerat i röda backar.

Utrustning: Utrustning: Skidor el. snowboard som du känner dig trygg med. Stavar om du vill. Självklart har vi hjälm.

LÄNGDÅKNING

Här i Järvsö är vi uppvuxen med längdåkning. Många är vi som spenderat otaliga idrottslektioner på elljuspåret. Vi hjälper er gärna med tekniken eller bara att komma igång. Här tränar vi på grunderna; diagonalåkning, stakning, dubbelstakning, uppförsbackar och nedförsbackar. Vi individanpassar lektionen efter era önskemål. Skidshoppen på hotellet hjälper er gärna med vallningen eller ger er vallatips. Där går det även bra att hyra utrustning och köpa valla. Samling vid eljusspåret nedanför hotellet och stugbyn på syd.
Tid: 60 min. Tider kan bokas kl. 16.30-18.30.

FREERIDE – BARN

Vi tar oss ner för berget i barnvänlig terräng. I skogen, över Hopp, puckel, framlänges och baklänges.

Förkunskaper: Åka kontrollerat i blå backar.
Utrustning: Skidor eller snowboard som du känner dig trygg med. Stavar om du vill. Självklart har vi hjälm.
Tid: 60 min.
Ålder: 7-12 år.

GUIDNING PÅ BERGET

Är det första gången ni är här eller vill ni veta mer om Järvsö?
Åk med någon av våra äldre rutinerade skidinstruktörerna. De kan mer än bara åka skidor. Här får ni en lektion om byn Järvsö, en guidning runt hela berget samt att de delar med sig av sina bästa tips om var och när man ska åka.

Ni väljer själv hur många som är med på guidningen.

TEKNIK – TONÅRING

För er som inte vill passa tider varje dag har vi en intensivkurs på 80 min. Här får ni alla individuell coaching för att utvecklas på egen nivå i ett skönt gäng. Teknik och balansövningar kommer att blandas med skratt under lektionen. Max antal elever 8st.
Tid: Onsdagar v.7-10, tid ej satt.
Förkunskaper: Åka kontrollerat i blå backar.
Ålder: 13-18 år.

STOR GRUPP

Kommer ni med företaget eller skolklassen? Vi erbjuder gruppundervisning för företag, skolklasser, konfirmander eller konferenser.

För 4-10 personer.

BARNAKTIVITETER

Hos oss finns det massor av roligt att göra, både med och utan skidor.

Träffa vår maskot Loa, häng med på eftermiddagarna i Loaklubben eller varför inte ta en skidåkarpaus och lek lite i snön i våra lekområden?

Läs mer på barnsidan om alla roliga aktiviteter som finns att göra.

SKIDLÄRARE

Alla våra skidlärare genomgår skidinstruktörsutbildning anordnad av Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO. Skidinstruktörsutbildningarna är uppdelade i 4 steg.

Här är våra skidlärare – klicka här och lär känna dem.

SAMLINGSPLATSER

Skidcenter Norr kan du boka alla våra skidskolegrupper samt privatlektioner.

Bergshotellet kan du boka våra skidskolegrupper på nybörjarnivå samt privatlektioner. Här träffas vi även för privatlektioner i längd.

Med bil tar det ca 5 minuter emellan våra samlingsplatser. Det går också liftar till toppen från båda sidor.

GRUPPSKIDSKOLA FÖR BARN

Skidskolan är indelad i olika nivåer och åldersgrupper. Läs om våra grupper här nedan.

Vill du vara säker att få plats är det bäst att boka skidskola samtidigt som du bokar skidhyra, skipass och boende. Boka nu, det ger dig möjlighet att önska den grupp och tid som passar er bäst.

Därför ska ditt barn gå i skidskola

  • De lär sig världens roligaste hobby från början.
  • De träffar nya kompisar och får ett diplom att ta med sig hem.

  • Våra skidskolelärare håller högsta Sverigeklass.

  • Och inte minst, du får lite egentid… i backen.

Våra grupper

Knattegrupper 3-6 år

SNÖBOLLAR
Introduktion till skidåkning för de minsta 3-4 åringarna. Vi har kul på snö med och utan skidor. Undervisningen bygger på lek och skoj och vi börjar veckan vid rullbandet och provar knappliften om allt går bra.

SNÖGUBBAR
Nybörjarkurs för barn 4-5 år. Här behövs inga förkunskaper förutom att du kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden. Vi lär känna skidorna och övar på liften, svängar och bromsarna. Vi leker fram skidåkningen.

SNÖSTJÄRNOR
För barn som är 4-5 år. Du kan svänga, bromsa och åka knapplift i barnbackarna. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. Genom lek och bus övar vi på att få fartkontroll och säkerhet så vi kan utforska andra backar på berget.

SNÖKANONER
För dig som är 4-6 år och redan har åkt mycket och tycker att skidåkning är det roligaste som finns. Vi provar de flesta backarna i systemet och tränar på att få bra fartkontroll och teknik i de brantare backarna. Vi övar på att åka mer med parallella skidor och självklart tränar vi på hopp och gupp. Du ska kunna åka ankarlift själv.

Barngrupper 6-9 år

SMYGARE
Är nybörjare på skidor. Vi tränar på att hantera skidorna samt att bromsa och svänga i barnbackarna. Vi startar i knatteliften och när vi känner oss redo provar vi lättare backar ute i systemet.

GLIDARE
Du kan bromsa och åka lift i lättare backar. Vi övar på att svänga och stanna med parallella skidor. Vi börjar i lätta backar och övar upp oss till lite svårare. Vi tränar mycket på att ha roligt i guppen och gruppen.

SVÄNGARE
Åker i blå och röda nedfarter och kan svänga. Du är på god väg att åka med parallella skidor. Vi åker ut på äventyr och tränar på hopp, åka brantare och på att få mer fart. Självklart leker vi och har kul tillsammans.

HOPP & PARK
För dig som är 7-11 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi över även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant.
Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Ungdomsgrupper 10-14 år

NYBÖRJARKURS
För dig som aldrig åkt skidor tidigare. Vi lär oss grunderna, övar på att bromsa och åka lift.

FORTSÄTTNINGSKURS
För dig som redan kan svänga och stanna i gröna och blå backar och vill bli lite säkrare.

AVANCERAD KURS
För dig som kan åka med parallella skidor och klarar ankarliften. Vi övar teknik och blir tuffare på skidorna.

HOPP & PARK
För dig som är 7-11 år. Här är det full fart i alla backar. Du älskar att åka skidor och tycker du det ser häftigt ut med hopp och rails. Här har du möjligheten att på ett säkert sätt lära dig grunderna i parken. Vi över även mycket på teknik i backen, som position och att få skidan på kant.
Den här gruppen passar dig som kan åka i de flesta backarna och vill ha riktigt skoj tillsammans med kompisar.

Snowboardgrupp 7-14 år

NYBÖRJARKURS SNOWBOARD
Här kör vi ett pass och går igenom grunderna för att svänga, försöka hitta balansen och träna på liften.
Lektionen är på nybörjarnivå för upp till 8 deltagare. Hyra av turustning ingår ej i priset men kan bokas till separat.

boka skidskola
PRISLISTA
samlingsplatser

PRIVATLEKTION

Här kan du fylla i en förfrågan om privatlektioner. Det är inte bindande och vi svarar dig så snart vi kan med ett förslag på upplägg. Du kan alltid ringa oss på 0651-415 50 om du har några funderingar.

Bra att veta inför privatlektion

  • Vi ger dig 10% rabatt om du bokar tre eller fler privatlektioner vid samma tillfälle! Gäller för en bokning till samma person/personer.

  • Privatlektioner går att boka veckans alla dagar. Se våra öppettider här.

  • Privatlektioner alpint/snowboard kan bokas både på Skidcenter Norr samt på Bergshotellet. På Bergshotellet träffas vi för privatlektioner i längd.

  • Glöm inte att förboka skipass och utrustning, då går det snabbare att hämta ut när ni väl är på plats.

  • Skidskola till barnen? Läs mer om gruppskidskolan här.