Lindex och Järvsö fortsätter hållbart samarbete

I vinter erbjuder Lindex och Järvsöbacken återigen möjligheten att hyra skidkläder för barn inför skidsemestern i Järvsö. Initiativet är ett av flera som modeföretaget gör kopplat till nya tjänster och cirkulära affärsmodeller. Ett initiativ som går helt i linje med hållbarhetscertifierade Järvsö.

För Järvsöbacken är uthyrning av skidkläder och återanvändning genom till exempel inbytessystem för skidutrustning sedan länge en del av en hållbar affärsmodell.
– Barnen är och har alltid varit våra viktigaste gäster så det känns extra kul att kunna erbjuda den här tjänsten till de föräldrar som vill kunna hyra skidkläder till sina barn, förklarar Peter Augustsson, VD på Järvsöbacken.

Att hyra kläder är ett smidigt och klimatsmart sätt att få rätt utrustning utan att köpa. Uthyrning minskar inte bara konsumtion utan blir också ett sätt att testa en produkt innan man eventuellt köper nytt.
– Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med Järvsöbacken kring uthyrning av skidkläder för barn. Att driva innovation och utforska nya cirkulära tjänster och affärsmodeller är en viktig del i Lindex arbete. Vårt partnerskap ger oss värdefulla insikter i vårt fortsatta utvecklingsarbete för att möta våra kunders behov, säger Johan Hallin Director of Strategy & Business Development på Lindex.

Under skidsäsongen 2023-2024 kan besökare i Järvsöbacken hyra skidoverall, skidbyxor och skidjacka från Lindex till barnen över dagen eller under hela vistelsen. Järvsöbacken är en stark och drivande aktör i Destination Järvsö, den destination som var först i Skandinavien att bli hållbarhetscertifierade via EarthCheck enligt Global Sustainable Tourism Council (GSTC) som är sprunget ur FN:s Agenda 2030.