Järvsöbacken bygger för framtiden med nytt skidområde

Järvsöbackens nya skidområde

Järvsöbacken bygger nytt skidområde med 6-stols expresslift och tre ytterligare nedfarter!

Investeringen är den största i skidanläggningens 85-åriga historia och det nya området kommer stå klart under kommande vintersäsong.

– Det känns jätteroligt och såklart spännande att få berätta om den här nyheten! Planeringen och arbetet för det här projektet har pågått i flera år och det är en strategisk, långsiktig och stor investering där vi bygger för framtiden och en fortsatt hög kvalitet i skidåkningen hos oss, säger Peter Augustsson, VD på Järvsöbacken.

Projektet handlar om en utbyggnad av den nuvarande anläggningen med tre nya nedfarter, som ligger i direkt anslutning till de övriga, tillsammans med en 6-stols expresslift. Allt på den norra sidan av berget. Den nya liften går från bergets fot och landar på en tredje topp efter cirka tre minuter, där de nya nedfarterna utgår ifrån.
Investeringen är på cirka 100 miljoner kronor och gör det hela till den största investeringen i skidanläggningens 85-åriga historia.

– Vi har alltid fokuserat på att lyssna på våra gäster och utvecklat för dem, det här är inget undantag. Den här satsningen görs för att förbättra skidprodukten för våra befintliga gäster och för alla kommande som ännu inte upptäckt det roliga i skidåkningen, förklarar Peter Augustsson.

När det nya skidområdet står klart erbjuder Järvsöbacken 23 nedfarter, nio liftar, fem rullband, två stora barnområden och en snöpark i vår skidanläggning.

– Det känns väldigt kul och bra att hela familjen kommer kunna ta sig upp tillsammans i sittlift både på den norra och den södra sidan av berget, avslutar Peter Augustsson.

Snösäkert och hållbar utveckling i Järvsö
Järvsöbacken har sedan många år satsat stort på hållbarhet genom att effektivisera och modernisera sitt snösystem för att säkerställa tidig säsongsstart och samtidigt en lång skidsäsong. Med familjevänliga backar, snart dubbla 6-stols expressliftar, snösäkerheten och det stora boende- och restaurangutbudet har också besöksantalet ökat.
Destination Järvsö är det lokala och gemensamma destinationsbolaget i byn och där värdesätter man det stora arbetet som görs av Järvsöbacken.

– Familjeägda Järvsöbacken är och har varit väldigt viktig för hela Järvsö sedan Järvsöbacken anlades 1937. Den här stora satsningen som nu görs är en investering inte bara för själva skidanläggningen utan för hela bygdens framtid. De är en stor och viktig arbetsgivare som erbjuder hitresta gäster och bybor en riktigt bra skidupplevelse och hög livskvalitet, förklarar Amanda Sandahl, destinationschef på Destination Järvsö.

– Utvecklingen från Järvsöbacken och andra drivna entreprenörer tillsammans med det faktum att vi har en genuin och levande by med historia, kultur, aktiviteter året om, geografisk närhet till storstadsområden och en tågstation mitt i byn gör oss till ett populärt resmål. De flesta som besöker oss är aktiva barnfamiljer, främst från Mälardalen men också från Göteborg och Malmö där vi ser allt fler gäster ifrån, avslutar Amanda Sandahl.

Västexpressen blir den andra 6-stolsexpressliften i Järvsöbacken. Toppliften är belägen på södra sidan av berget och den nya liften servar skidåkare från den norra delen. Båda liftarna öppnar för nedfart på båda sidor av berget.

Pistkarta

Järvsöbackens pistkarta säsongen 2023/2024. Den nya liften på norra sidan av berget har fått namnet Västexpressen (J) och de tre nedfarterna Västbacken (21), Mittbrännan (22) och Rödmyran (23). Nedfart 15 byter namn till Järvsvängen. Toppen på det nya skidområdet får namnet Kerstis torg.

Fakta om JÄRVSÖBACKEN

Familjeägda Järvsöbacken är en av Sveriges allra äldsta skidanläggningar som erbjudit utförsåkning sedan 1937.
Järvsöbacken har 23 nedfarter, nio liftar, fem rullband, två barnområden och en snöpark.
Järvsö ligger naturskönt i Ljusnans dalgång tre timmar norr om Stockholm och en timme väster om Hudiksvall.
Vintertid jobbar cirka 350 personer på berget. Största arbetsgivarna är Järvsöbacken, Järvsö Bergscykel Park, Vildriket, Bergshotellet och flera restauranger.

Press & kontakter JÄRVSÖBACKEN

Peter Augustsson
VD Järvsöbacken

peter@jarvsobacken.se
070-319 20 78

Amanda Sandahl
Destinationschef Destination Järvsö
amanda.sandahl@jarvso.se
072-985 30 00

Ladda ner Pressmeddelande här